SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 20.06-30.06.2017, o campanie de dezinsectie prin pulverizare terestra pe domeniul public, interventie ce are ca scop combaterea insectelor daunatoare. Lucratorii societatii vor actiona in noaptea de 20 iunie, efectuand operatiunea de larvicidare in zona lacurilor din Craiova, pe o suprafata de 21,2 hectare, in timp ce, in noaptea de 21 iunie, incepand cu ora 24.00, este programata dezinsectia in Parcul Nicolae Romanescu si zonele adiacente. In noaptea de 22 iunie, activitatea de dezinsectie va fi derulata in Parcul Tineretului, cimitirele Nord si Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tanase si de la Casa Stiintei si Tehnicii, precum si cele din Cornitoiu Vechi.
Echipele care actioneaza la nivelul Craiovei vor demara interventia in celelalte cartiere ale Craiovei in data de 23 iunie, incepand cu ora 24.00, aceasta urmand sa se desfasoare in func?ie de conditiile meteorologice existente.
Produsele biocide folosite in cadrul acestei interventii sunt Extratox si Supertox, substante din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sanatatii. Suprafata totala pe care va avea loc dezinsectia este de 762.35 hectare, graficul complet al interventiei putand fi consultat aici.